CLUBKAMPIOENSCHAP, Clubavond 13 februari 2018.

 

Op 13 februari 2018 vond onze clubkampioenschap plaats. Zeven films werden aangemeld. Nadat Evert, de avondvoorzitter, iedereen had welkom geheten en de afmeldingen had genoemd, blikten we nog even terug op 20 jaar huisvesting in het clubhuis van zwemvereniging De Ham. Nog eenmaal zullen we hier gebruik van maken, omdat het na 1 maart zal worden gesloopt. Maar gelukkig hebben we een gastvrij onthaal gekregen in De Lorzie op het Marktplein in Wormerveer.

Er is nog een heleboel materiaal in de kast waar iets mee moet gebeuren zoals VHS-banden, oude geluidsboxen etc. Wie hier iets aan heeft, kan zich melden.

Rob de Jong heeft iemand met een busje, waarmee we het geluid en bijbehoren mee kunnen vervoeren naar de nieuwe locatie.

Voorts werd nog iets verteld over de Sponsorclick, die op onze site is vermeld. Koop je iets on line bij de zaken die hieraan meedoen, dan krijgt de club hier een percentage van.

Daarna kon de strijd om het kampioenschap beginnen.

Kees Hooijboer opende de strijd met Impressie van een rondvaart in Leiden. We zagen Leiden nu eens van de kant van het water en konden zien hoe een mooie oude stad Leiden is. Punten: 68.

Slagerij De Roode van Evert Bakker, ee documentaire over de ontwikkeling van een slagerij. Punten: 71.

Vervolgens de productie van Niek Mannes Macht of Machteloosheid. Een korte impressie hoe of het zo fout kan gaan in de wereld. Punten: 75.

Rob Zwart had Een nieuw begin met een meisje dat door ziekte een nieuw hart nodig had en dit kreeg door iemand die een dodelijk ongeluk had gekregen. Punten: 78.

Planeet IJsland van Mart Pot. Een reisimpressie door het mooie IJsland met zijn watervallen, geisers en maanlandschappen,. Punten: 79.

Evert Bakker scoorde met Erfgoed 77 punten.

Tenslotte ging Niek Mannes Door diepe dalen, een relaas van een vrouw voor wie het leven niet gemakkelijk is geweest met vele opname in de psychiatrie. Punten:73.

Planeet IJsland scoorde het hoogste en Mart is de clubkampioen van 2018. De volgende films gaan door voor de rondreisjury: Planeet IJsland, Een nieuw begin, Erfgoed en Macht of Machteloosheid.

Nog een keer in ons oude gezellige clubhuis met de prima verzorging van Lous en Jan.

Mary