Verslag van de clubavond op 16 januari 2018

 

Evert is de avondvoorzitter en heet iedereen welkom. Het zoeken naar een nieuwe locatie voor de club is nog in volle gang. De mogelijkheden van een sponsoren klik op de website wordt onderzocht. Bij een sponsoren klik komt er een percentage van het artikel naar de club.

Er wordt na de constatering dat er een paar leden niet aanwezig zijn begonnen met het programma voor deze avond en wel de opdracht filmpjes “Beweging”.

De volgende films passeren de revue:
“Trein in beweging” van Kees. Een film met opnamen van een modelspoor en een echte locomotief (Veluwse stoomtrein) afwisselend en goed gemonteerd met bijpassende muziek.

“Beweging te water en water in beweging” van Jaap. Mooie opnamen van water en de bewegingen van het motorisch gedeelte van het schip en het schip zelf.

“Aandrijving” van Niek. Mooie opnamen en close ups van het aandrijfmechanisme van een weefgetouw in een museum. Opgenomen met een smartphone.

“Bewegen is vermaak” van Rob Zwart. Een film met heel mooie en bijzondere opnamen van 3 achtbanen; de eerste vrij rustig, de volgende wat sneller en wilder en de laatste heel snel en wild. Rob heeft de opnamen gemaakt met een GoPro camera op zijn borst vastgebonden. Bij de controle onder zijn jas verborgen ivm de beveiliging.

“Flip” van Evert. Mooie opnamen van een vijftal enorm grote praalwagens in het fruitcorso van Tiel. Er worden voornamelijk zaden en fruit gebruikt voor de praalwagens. Meer foto’s zijn te zien op de volgende site https://www.gelderlander.nl/rivierenland/fruitcorso-2017-het-grote-foto-overzicht~ad1f6ce3/

“Glow” ook van Evert. Opnamen van de spectaculaire lichtshow met muziek in Eindhoven. Het is een traject van 4 km; niet alle onderwerpen zijn met de camera te pakken. Volgens Evert veel mooier dan in Amsterdam.

“Crek” ook van Evert. Een mooie en duidelijke film met uitleg over de werking van de krukas, ondersteund met afbeeldingen, animatie en opnamen in een houtzaagmolen. Een afgerond verhaal.

“Bewegen” van José. Een badminton toernooi in Hoofddorp, op een bijzondere manier in beeld gebracht. Mooie half totalen van de sportende mens. Hierbij is ook gebruik gemaakt van een wekker en een drone.

“Afzwemmen” van Dini. Mooie opnamen en close ups van afzwemmende kinderen in het zwembad van Van der Valk in Akersloot. Goede muziek, mooie aftiteling, leuke herinnering.

“Kom in beweging” van Mart. Een leuke en grafisch heel bijzondere film waarin het milieuprobleem aan de orde wordt gesteld. De film bestaat uit een filter over (normale) filmbeelden en daar weer overheen animaties van beestjes en bloemen. Gemaakt in motion van imovie. In motion zit een hele bibliotheek aan animaties maar door het scala aan mogelijkheden is het vrij moeilijk om er mee te werken.

Omdat er nog tijd voldoende is worden er nog een aantal film vertoond die buiten de opdracht vallen:

“Somme” van Evert. Een vakantiefilm die eigenlijk geen vakantiefilm is. Het is een indrukwekkend verslag over de slagvelden van de 1e wereldoorlog bij Amiens. Voorzien van dubbelbeelden van de huidige toestand en oorlogsbeelden. Ingesproken met mooie teksten. Commentaar op de tekst was dat er gesproken wordt over ons maar ons is er niet.

“Bretagne” ook van Evert. Een leuke film van kastelen, foto’s en landschappen in Bretagne. Vooral de drone opnamen zijn erg goed. Er is gefilmd met een fototoestel wat een niet onverdeeld genoegen was omdat de instellingen van het toestel niet eenvoudig zijn.

“De familieboom” ook van Evert. Een leuk en geslaagd idee om oude foto’s te monteren in een film van een van vroeger bekende omgeving. In dit geval met herinneringen aan het landgoed Elswout met een oude grote boom.

“IJsland” van Mart. Een prachtige film over de indrukwekkende natuur op het eiland. Mooie afwisseling van beelden van natuur en werkzaamheden zoals de visafslag. Ondersteund met interessante informatie en een goede voice-over. Een film NOVA festival waardig.

“Spanje” van José. Een film met mooie beelden van diverse gebouwen in diverse steden, ondersteund met gezellige muziek.

“Sevilla” ook van José. Een kort filmpje van de Semana Santa in Sevilla. Prachtige opnamen van processie. De film heeft een beetje dreigend karakter wat mede ontstaat door de droevige muziek. De film wierp de vraag op waarom de deelnemers puntmutsen op hebben.

Na al deze films kregen we nog een opdracht mee. Maak een film, opgenomen in maximaal 9 shots, van een handeling b.v koffie zetten. We kregen allemaal een voorbeeld story-board uitgereikt. De films zullen worden vertoond op de clubavond van 8 mei 2018.

Hierna sloot Evert de clubavond en wenste iedereen wel thuis.

Kees