19 december 2017 laatste clubavond in 2017.

 

Deze avond stond in het teken van interview n.a.v. de lessen die Pieter Reijntjes ons op een vorige clubavond had gegeven. Of het kwam door de rukte tussen Sinterklaas en Kerst, slechts 2 leden t.w. Niek en Evert hadden materiaal meegenomen.

Niek heeft in een interview het leven van een man met en bipolaire of schizofrene stoornis laten zien. Een zeer indringend gesprek over een leven van ziekenhuizen een medicijnen en zich niet thuis voelen in de huidige maatschappij. Toch heeft hij zich ontworsteld aan de duisternis van zijn bestaan en heeft een redelijk goed leven opgebouwd, waarin ook plaats was voor kinderen.

Juist werken met kinderen heeft zijn leven inhoud gegeven. En ook spreekbeurten op scholen om meer inzicht te geven in dit ziektebeeld.

Evert liet verschillende korte interviews zien van zomermarkt, zwemmen en last but not least het wel en wee van een sexbus. Je komt nog eens ergens waar je geen weet van hebt.

Na de pauze had Niek nog enkele vakantiefilmpjes meegenomen over Ierland. Mooie opnames van een schitterend land met zijn ruige natuur.

Tot slot werd Han Muijzert in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor het clubblad. Bloemen een alcoholische versnapering.

Mart heeft de taak overgenomen en zal uitkomen met een nieuwsbrief, waarin niet alle verslagen van clubavonden opgenomen wordt. Deze staan uiteraard al op de website.

Nadat Evert (de avondvoorzitter) iedereen prettige feestdagen heeft gewenst, konden we welgemoed huiswaarts keren.

Mary