Opdrachtfestival 25 november 2017

 

Alweer een prijs!

Zondag togen we met een aantal leden naar Hillegom waarin bejaardentehuis Bloemswaard het opdrachtfestival plaatsvond. Onze film, Straling in de polder kwam als laatste van de 7 ingezonden films aan de beurt.

We zagen leuke, interessante, langdradige producties voorbij komen en soms vroeg je je wel eens af of een ieder zich aan de opdracht “gespeelde documentaire” had gehouden. Het was jammer dat van de 13 aangesloten clubs er maar 7 een productie had ingestuurd. Is er geen animo meer, worden we te oud? Juist het filmen houdt je jong, je maakt nog eens wat mee, je komt nog eens ergens en maakt leuke dingen mee.

En nu de uitslag: als eerste prijswinnaar was videoclub Kaag en Braassem met De Wending. Een film over een ongeneeslijk zieke vrouw, wiens enige kans op genezing een bezoek aan Amerika was, waar men de kans op genezing of stopzetten van de aandoening zou kunnen verhelpen. Hiervoor moest geld komen, die de zieke niet had maar d.m.v. crowd funding werd dit bedrag(€ 100.000,00) in korte tijd bijeengebracht en de zieke kon vertrekken naar Amerika.

De tweede plaats was voor Het Portret, een film van videoclub Schagen. Een kunstschilder leed aan Parkinson en instrueerde zijn kleindochter een portret af te maken, omdat hij niet zo’n vaste hand meer had.

De gedachte komt op of ongeneeslijke ziekten tegenwoordig scoren. Daarbij was het nagespeeld, de echte zieken wilden niet voor de camera. Dat is wel voor te stellen, maar de echte emotie ontbreekt in zo’n geval.

Wij kregen de derde prijs, een mooie prijs voor al onze leden die meegedaan hebben om deze productie tot een succes te maken. Mart mocht een leuke glazen olifant in ontvangst nemen alsmede een bos bloemen.

We hopen dat bij een volgende opdrachtfestival alle aangesloten clubs meedoen, want na één middag konden we om 17.30 uur huiswaarts gaan.

Mary